Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η ΔΡΑΧΜΗ είναι η μόνη λύση: Δήλωση Νίκου Σπιτάλα

Το ψηφοδέλτιο ΔΡΑΧΜΗ αποτελεί συνασπισμό τριών δυνάμεων. Μία από αυτές είναι και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, το κίνημα των γονέων & οικογενειών που τόσο υποφέρουν από την κρίση: Βλέπε αυτοκτονίες και χρέη.
Το ψηφοδέλτιο ΔΡΑΧΜΗ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε τον άνθρωπο, την οικογένεια, τους νέους, τους ανήμπορους.
Οι πολίτες βρίσκονται σε κατάντια τόσο από την ανελέητη πολιτική αυτών που διοίκησαν για πολλά χρόνια οι οποίοι απέδειξαν ότι ήταν ανίκανοι να προσφέρουν μια ηθική και οικονομική πολιτική στη χώρα μας.
Η σκλαβιά του ευρώ και των μνημονίων ήταν προγραμματισμένα για την Ελλάδα. Πήραν τη ρευστή και τώρα θα πάρουν και την ακίνητη περιουσία, καθώς και την δημόσια περιουσία. Οι τραπεζίτες, οι διαπλεκόμενοι, οι δοσίλογοι, οι εξουσιάζοντες αυτή τη χώρα είναι έτοιμοι, σύντομα, να μας πουλήσουν στα γερμανικά και διεθνή συμφέροντα.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον μας, τους νέους, τους νοικοκυραίους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, με το ευρώ. Οι ασθενείς, οι πολύτεκνοι, οι μονογονείς και όλες οι ομάδες του μέσου έλληνα, του μεσοαστού, του αγρότη, του εργάτη, του υπαλλήλου και του ελεύθερου επαγγελματία, σήμερα στενάζουν στα δεινά των τοκογλύφων του ευρώ. Οι μισθοί και οι συντάξεις, με την κατοχή του ευρώ γίνονται ελαχιστότατοι. Η οικονομία στηρίζεται στην οικογένεια.
Με μία δραχμή αγοράζαμε δύο τσίχλες. Τώρα, τίποτα. Με ένα πεντακοσάρικο αγοράζαμε ένα πακέτο τσιγάρα, ένα καφέ, μία εφημερίδα και ένα εισιτήριο. Τώρα με (το ισοδύναμο) 1,5 ευρώ, δεν αγοράζουμε ούτε τον καφέ.
Η οικογένεια ζούσε με ένα χιλιάρικο την εβδομάδα.
Με τη δραχμή θα υπάρξει ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας. Το σκληρό ευρώ δεν μπορεί να βοηθήσει στις επενδύσεις και στη διακίνηση αγαθών. Δεν μπορεί να βοηθήσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να βοηθήσει στους αγρότες. Τα προϊόντα μας θα αγοράζονται διότι οι τιμές τους θα είναι ανταγωνιστικές με το ευρώ, ο τουρισμός μας θα γίνει πιο προσιτός και φθηνός.
Δεν θα μπορούν να γίνουν εξαγωγές χρήματος παράνομα διότι θα χρειάζεται κρατική έγκριση. Η Παιδεία και η Υγεία θα είναι πιο φθηνή και δωρεάν στα χαμηλά εισοδήματα.
Ολες οι έρευνες οδηγούν στη λύση της εξόδου από την ευρωζώνη. Υπάρχουν και δικά μας βιβλία γ’αυτό.


Η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός δεν είναι προτεραιότητες αυτών που μας κυβέρνησαν έως τώρα.
Ο συνασπισμός κινημάτων-κομμάτων ΔΡΑΧΜΗ αποτελείται από τρία μέρη μεταξύ των οποίων και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γονεικής ισότητας.
Ψηφίζοντας ΔΡΑΧΜΗ, ψηφίζεις το δίκαιο, ψηφίζεις τη νέα γενιά, ψηφίζεις ανατροπή, ψηφίζεις για την οικογένεια και τον άνθρωπο.
Τα πανεπιστήμια θα ασχολούνται με την εκπαίδευση και την έρευνα και όχι με τη διαπλοκή.
Οι νέοι θα αποκτήσουν δικά τους, δωρεάν, μερίσματα στην ύπαιθρο και μαζί με τους αγρότες θα έχουν δημόσια και κοινοτική χρηματοδότηση. Αυτοί οι νέοι έχασαν το όραμά τους επειδή τους αποξένωσαν από την προηγούμενη γενιά και τους προγόνους τους.
Η δραχμή ως εθνικό νόμισμα θα έχει τιμητική θέση στην Ευρώπη ως ιστορικό νόμισμα και θα διαδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός μέσω αυτής.
Διεκδικούμε άμεση έξοδο από τα μνημόνια και διαγραφή των χρεών.
Εθνική ανεξαρτησία και απεξάρτηση από τη γερμανική κατοχή του ευρώ.
Την Κυριακή, οι γονείς ψηφίζουν για τα παιδιά τους τα οποία αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.
Ψηφίστε ΔΡΑΧΜΗ, ψηφίστε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, Ψηφίστε τις απόψεις ΣΥΓΑΠΑ. Νίκο Σπιτάλα & Σταύρο Μεταξά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου