Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μελέτη: Η πατρική αγάπη είναι πιο σημαντική από τη μητρική?

Στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, σε έρευνα βρήκαν οτι είναι τουλάχιτον ιση αν οχι μεγαλύτερη η σημασία της πατρικής αγάπης από τη μητρική. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό: 'προσωπικότητα και κοινωνική ψυχολογία'. Αναδημοσίευση στο γαλλικό: magicmaman.com . Διαβάστε:

Etude : l’amour paternel plus important que l’amour maternel ?
Une étude de l’Université du Connecticut et publiée au mois de mai dans la revue Personality and Social Psychology Review nous apprend que l’amour paternel a autant, si ce n’est plus, d’importance que l’amour maternel. Explications sur cette conclusion qui vient réaffirmer le rôle du père.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΠΝΟΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 5μμ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ SAIH

MePnoi Gynaikas
Υπάρχει δικαιοσύνη για τους πατεράδες? Υπάρχει δικαιοσύνη και για τους δύο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου? Υπάρχει δικαιοσύνη για την σωστή μέριμνα των παιδιών? Ο Νίκος Σπιτάλας, ο 'Ανθρωπος που τόλμησε να ιδρύσει την πρώτη οργάνωση για τα δικαιώματα του 'Ανδρα και δη Πατέρα στην Ελλάδα, είναι ο καλεσμένος της εκπομπής τηλεφωνικά για να μας ενημερώσει για το τι ισχύει νομικά γι' αυτό το θέμα, και πως ο Σύλλογος "ΓΟΝΕΑΣ ΣΥΓΑΠΑ" βοηθάει όχι μόνο στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του κακομεταχειρισμένου άνδρα, αλλά και της γυναίκας.
Τετάρτη, 20 Ιουνίου @ 10:00 π.μ. (5:00 μ.μ. Ελλάδος). Συντονιστείτε μαζί μας στο 1550 WΝΤΝ ή στο διαδίκτυο http://www.grecianechoes.com/  / http://www.wntn.com/
ΜΕ ΠΝΟΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ
Νίκος Σπιτάλας, ένα όνομα οικείο στους πατέρες (μπαμπάδες) της Ελλάδας. Ο 'Ανθρωπος που τόλμησε να ιδρύσει την πρώτη και μοναδική οργάνωση για τα δικαιώματα του 'Ανδρα και δη Πατέρα στην Ελλάδα είναι ο καλεσμένος της εκπομπής τηλεφωνικά για να μας ενημερώσει για το τι ισχύει νομικά γι' αυτό το θέμα στην Ελλάδα και πως ο σύλλογος "ΓΟΝΕΑΣ ΣΥΓΑΠΑ" βοηθάει στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του κακομεταχειρισμένου άνδρα, αλλά και της γυναίκας. Τετάρτη, 20 Ιουνίου @ 10:00 π.μ. (5:00 μ.μ. Ελλάδος). Συντονιστείτε μαζί μας στο 1550 WΝΤΝ ή στο διαδίκτυο http://www.grecianechoes.com/  / http://www.wntn.com/
FACEBOOK :  http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/stella.saih
ΜΕ ΠΝΟΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - 'MEPNOHGYNAIKAS' http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/mepnoi.gynaikas

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Γιορτή του πατέρα στην Αγγλία - f4j - 2012

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΑΦΑΛΓΑΡ, ΦΕΤΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
Jon & Matt
FATHERS 4 JUSTICE - FATHERS DAY RALLY - TRAFALGAR SQUARE (2012) - SAY A LITTLE PRAYER
EVEN TODDLERS NEEDS FATHERS
FATHERS-4-JUSTICE http://www.fathers-4-justice.org/
http://youtu.be/pZ5mGfkVCeY

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

GONEIS ΓΟΝΕΙΣ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 2012 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






Δυσβάσταχτο βάρος η διατροφή για πολλούς άντρες

Δυσβάσταχτο βάρος η διατροφή για πολλούς άντρες
Της Λινας Γιανναρου
Ο Ηλίας είναι ένας καλός άνθρωπος. Αυτό είναι το πρώτο που θα μαρτυρούσουν γι’ αυτόν όσοι τον συναναστράφηκαν ποτέ στη ζωή. Το δεύτερο θα ήταν ότι λατρεύει τα δύο του κορίτσια. Δεν υπάρχει τίποτε που δεν θα έκανε για τις κόρες του - έτσι, η συντριβή του όταν άρχισε να δυσκολεύεται να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντί τους, ήταν μεγάλη. Οκτώ χρόνια κλείνει διαζευγμένος και παρότι το ποσό που έχει επιδικαστεί ως διατροφή είναι μεγάλο -1.000 ευρώ το μήνα- τα έφερνε πάντα βόλτα. Ολα αυτά πριν οι δουλειές του πέσουν έξω - μηχανικός στο επάγγελμα. Πριν οι πόρτες των μεγάλων γραφείων κλείσουν για νέους συνεργάτες, πριν βρεθεί υπάλληλος σε φωτοτυπάδικο, μία ώρα δρόμο από το σπίτι. Για να μπορεί να καλύπτει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, ο Ηλίας μετακόμισε στους δικούς του. Κι ας πλησιάζει πια τα 50. Κάθε μήνα, καταθέτει στην τράπεζα τη διατροφή, που είναι ο μισθός του και το νοίκι από ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο. Δικά του έξοδα δεν έχει. Το μόνο που τον πειράζει είναι ότι κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο που έχει τα παιδιά δεν μπορεί να τα πάει κάπου καλά. Τελευταία παίρνουν τον τρένο για τη θάλασσα, βόλτα στο Πασαλιμάνι, στην έκθεση βιβλίου.
Την περίπτωση τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά -ανάλογες ιστορίες θα αρχίσουν να ξεπηδούν στον περίγυρο πολλών. Οπως όλοι όσοι έβγαζαν «οριακά» τα προς το ζην μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έτσι και οι διαζευγμένοι πατεράδες, που συχνά σηκώνουν τα οικονομικά βάρη μιας οικογένειας από μακριά, έχουν λυγίσει. Με τις απολαβές τους να έχουν μειωθεί, πολλοί να έχουν απολυθεί ή να κάνουν δουλειές του ποδαριού, η διατροφή έχει γίνει δυσβάσταχτη. Τα τηλέφωνα του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν το τελευταίο καιρό. «Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απελπισία», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ κ. Νίκος Σπιτάλας. «Δυστυχώς τα παιδιά χρησιμοποιούνται συχνά σαν εργαλείο πίεσης στις διαμάχες των διαζυγίων, γι’ αυτό τα ποσά που επιδικάζονται είναι δυσβάσταχτα. Εχουμε πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι πρώην σύζυγοι, μετά την αδυναμία καταβολής της διατροφής για λίγους μήνες κινούνται δικαστικά και κατορθώνουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των ανδρών. Εχουμε ανθρώπους που κυριολεκτικά πετιούνται στον δρόμο».
Σε δεινή θέση βρίσκονται και όσοι έχουν χωρίσει πρόσφατα. Οπως εξηγεί ο κ. Σπιτάλας, τα δικαστήρια παίρνουν χρόνο, αλλά όταν τελεσιδικήσει μια υπόθεση ο σύζυγος θα πρέπει να καταβάλει αναδρομικά τη διατροφή και με τόκο, καθώς και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. «Ξαφνικά, άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματά τους. Εάν δηλώσουν αδυναμία, σε τρεις μήνες μπορεί να τους γίνει κατάσχεση. Είναι σκληρό, κι όμως έτσι λύνονται οι οικογενειακές διαφορές στη χώρα μας». Κρίσιμο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν λειτουργούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα σε οικογενειακές υποθέσεις δικαστήρια, με αποτέλεσμα να βγαίνουν αποφάσεις-φασόν».
Στην πολεμική μεταξύ των πρώην συζύγων συμβάλλει και το ίδιο το κράτος. Οπως εξηγούν μέλη του ΣΥΓΑΠΑ, για παράδειγμα, προκειμένου ένας γονέας που έχει την επιμέλεια των παιδιών (στην Ελλάδα η επιμέλεια κατοχυρώνεται στο 99% των περιπτώσεων στη μητέρα) να ενταχθεί στο καθεστώς των πολυτέκνων χρειάζεται να προσκομίσει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου σε βάρος του πρώην συζύγου για τη μη καταβολή διατροφής. «Με άλλα λόγια, συμφέρει μια γυναίκα να πιέσει ώστε ο σύζυγος να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις οικονομικές της απαιτήσεις, προκειμένου να λάβει επίδομα πολύτεκνης. Κανονική ζούγκλα».

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012: Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Νίκου Σπιτάλα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης:
http://www.emthrace.org/ 

Πρόσκληση στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Σπιτάλα: 'Το
Κοινωνικό Κίνημα των Διαζευγμένων', τη Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ώρα
8μμ. Θα παρουσιάσουν οι: Γ. Καφαλής - ψυχίατρος & Π. Αλεπάκος - δικηγόρος. 

Στήριξη από ΣΥΓΑΠΑ 
www.sos-sygapa.eu
Blog του καθηγητού Νίκου Σπιτάλα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εξαφανισμένα παιδιά: Ευρωπαική Γραμμή 116000


Από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε ο αριθμός κλήσης για εξαφανισμένα παιδιά από φυγή, γονική αρπαγή,  κτλ με αφορμή την ημέρα των εξαφανισμένων παιδιών, 25 Μαίου 2012, στο δωρεάν τηλέφωνο για 10 ευρωπαικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα: 116 000.

Signaler les enfants disparus au 116 000

Publié le 30.05.2012 - Direction de l'information légale et administrative (Premier ministre)
Fugue, enlèvement parental, disparition inquiétante... À la suite de la 10ème journée internationale des enfants disparus du 25 mai 2012, la Fédération nationale d’aide aux victimes et de médiation (Inavem) rappelle que le 116 000 est le numéro d’appel unique européen destiné à écouter et à accompagner les familles d’enfants disparus, fugueurs ou enlevés.
Entièrement gratuit, le 116 000 est accessible tous les jours, 24h/24. Il est opérationnel depuis 10 pays de l’Union européenne : Belgique, Danemark, France, Grèce, Hongrie, Italie, Pays-Bas, Pologne, Portugal, Roumanie et Slovaquie. Son but est d’offrir aux parents et aux familles : 
- un accueil et une écoute téléphonique, 
- un suivi des dossiers tout au long des procédures, 
- un accompagnement dans les démarches auprès des services d’enquête et des autorités judiciaires, 
- une orientation vers les administrations et les associations spécialisées, 
- une orientation vers un soutien psychologique si nécessaire.
Le site internet du « 116 000 enfants disparus » propose de retrouver en ligne tous les avis de recherche concernant les disparitions d’enfants en cours avec les numéros de téléphone à contacter en cas d’information à transmettre aux autorités compétentes.