Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο άνδρας, αυτό το θύμα: Ημερίδα στην Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2012

 Στις 10 - 12 - 2012, στον Πολυχώρο BLISS, Ρόμβης 24α, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα του ΣΥΓΑΠΑ με θέμα: ' Ο άνδρας, αυτό το θύμα'. Ομιλητές: Ιωάννα Φατούρου, Λιάνα Καλλιέρου, Κατερίνα Τζωρτζακάκη, Φανή Καμπούρη. Εκτακτοι ομιλητές: Γιώργος Πασχαλίδης, Ευάγγελος Μπιτσαξής, Γιώργος Φίτσιαλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Σπιτάλας. Παρουσίασαν επίσης τη συνεργασία ΣΥΓΑΠΑ-Σχολή Χορού LATIN για μπαμπάδες με παιδιά.



ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Θεσσαλονίκη, Φράγκων 19, τηλ.: 2310-524285/ φαξ: 2310-524319
Αθήνα: τηλ: 210-64.11.977 / φαξ: 2106411997, Δράμα, τηλ/φαξ : 2521034910
κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr , President: Spitalas@yahoo.gr  
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.sos-sygapa.eu
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο σύλλογός μας πραγματοποιεί Ημερίδα & συνάντηση μελών και φίλων, στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 21.00 (9μμ), στον Πολυχώρο BLISS, Ρόμβης 24α, περιοχή Συντάγματος. Αυτό θα γίνει με την αφορμή του Διεθνούς Συνεδρίου για την ψυχολογία παιδιών και ενηλίκων. Το θέμα είναι: ‘Ο άνδρας, αυτό το θύμα’. Θα μιλήσουν: Λιάνα Καλλιέρου-ψυχολόγος, Ιωάννα Φατούρου-Δρ εγκληματολόγος, Δέσποινα Μαράκη-κοινωνιολόγος, Κατερίνα Τζωρτζακάκη-ψυχολόγος αλλά και άλλοι νομικοί και ειδικοί όπως και ο συγγραφέας Γιώργος Πασχαλίδης.

Η σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις εργασιακές και κοινωνικές ανισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα μας, από τη κακή λειτουργία του Κράτους και την κοινωνική και πολιτική αναλγησία, οδήγησαν απλούς πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών τους, της οικογένειας και της πατρίδος τους.

Το Σύστημα αρχών της χώρας μας δεν είναι παιδοκεντρικό και όλοι είναι αδιάφοροι για την κατάληξη της νεολαίας των 300 ευρώ και των διαζευγμένων των 100 ευρώ.

Η ζοφερή πραγματικότητα απεικονίζεται στις συνέπειες του άστατου κράτους, της αναλγησίας και της ασυδοσίας. Η νεολαία δεν έχει οράματα και οι πολίτες δεν έχουν καμία προστασία.

Οι γονικές σεξιστικές διακρίσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στα εργασιακά των δύο φύλων (ανδρών-γυναικών) όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστά αλλά δεν είναι ούτε και αναγνωρισμένα τα δικαιώματά τους.

Το εκρηκτικό ποσοστό των διαζυγίων, το τρομακτικό ποσοστό των παραβατικών ανηλίκων που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, τα ναρκωτικά, τα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα του ενός εκατομμυρίου παιδιών των διαζυγίων εξασφάλισε την πλήρη προβληματική οργάνωση της κοινωνίας μας. Η εισαγωγή νέων ηθών και αξιών δημιούργησε κοινωνικό-οικογενειακό πρόβλημα.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο γονείς που έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι των παιδιών τους και ο αποκλεισμός του ενός προκαλεί τεράστια ζητήματα κοινωνικής, ψυχοσωματικής, οικονομικής και πολιτισμικής ανισότητας με καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα συνεχούς επαφής με τους δύο γονείς.

Οι επιδιώξεις του κινήματός μας αφορούν σε θέματα των Ελλήνων διαζευγμένων και των παιδιών τους, τα ψυχολογικά και νομικά θέματα που προκύπτουν και την πρόταση οργάνωσης κοινωνικών υπηρεσιών, διαμεσολαβητή, οικογενειακών δικαστηρίων, θεσμού της συνεπiμέλειας και ισότητας γονέων, την εναρμόνιση του ελληνικού οικογενειακού δικαίου με αυτό των άλλων χωρών και την εφαρμογή του Νόμου δίχως διακρίσεις.

Με την υποβάθμιση της βαθιά βιωματικής σχέσης πατέρα-παιδιού σε μια πενιχρή και αραιότατη «επικοινωνία», που ούτε κι αυτή εφαρμόζεται στη πράξη, οδηγούν τον πατέρα και τα παιδιά σε αποξένωση μεταξύ τους με ολέθριες συνέπειες στον ψυχισμό τους.
Η επιδίκαση υπερβολικά παράλογων και εξωπραγματικών διατροφών προκαλούν την οικονομική του καταστροφή, και τον καθιστούν διαπραγματευτικά ανίσχυρο.
Οι ίδιες αποφάσεις απαξιώνουν τον πατέρα σαν γονέα αλλά και ηθικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, πλήττοντας βάναυσα την πατρική του ιδιότητα και αξιοπρέπεια.

Θα οδηγηθεί η συζήτηση στην ανάγκη προστασίας των νέο-ελλήνων παιδιών διότι η ‘μάστιγα’ των διαζυγίων έχει τραγικά αποτελέσματα που σε συνδυασμό με το δημογραφικό μας πρόβλημα αποτελεί εμπόδιο στη ανάπτυξη της χώρας. Η νομοθεσία και η πρακτική στη χώρα μας, αποτελούν κίνητρο για την αύξηση των διαζυγίων διότι είναι δεδομένη η ανάθεση της επιμέλειας στη γυναίκα και η επιδίκαση παχυλής διατροφής στον άνδρα. Όλα αυτά αποτελούν αρνητικό δίδαγμα στους νέους για σύναψη γάμου.
Ο σύλλογός αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που έχουν ίδιες επιδιώξεις.
Ο Πρόεδρος ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.           Η Γ. Γραμματέας
Νίκος Σπιτάλας                          Φανή Καμπούρη


1 σχόλιο: