Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στη φυλακή ο συκοφάντης που σχολιάζει σε blog

Θα καταγράφονται όλες οι ηλεκτρονικές κινήσεις ατόμων και θα τιμωρούνται παραδειγματικά οσοι με το πρόσχημα της ανωνυμίας γράφουν συκοφαντικά σχόλια. Εξάλλου, πρόσφατα δόθηκε σοβαρή ποινή (και επιβεβαιώθηκε με νομολογία του Αρείου Πάγου) σε άτομο που σχολίαζε δυσμενώς δημόσιο πρόσωπο.
Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις, επισκέψεις και συνομιλίες στο Ιντερνετ, ψυχολογικές αναλύσεις της προσωπικότητας των ατόμων, ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες, όπως μηνύματα, e-mail και απόψεις των υπόπτων, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για το νέο «σαφάρι» που στήνουν οι αρχές ασφαλείας κατά όσων θεωρούν επικίνδυνους ακόμα και για τη δημόσια τάξη. Μάλιστα μπορεί να κινητοποιούνται ασυνομικές και άλλες αρχές από όλη την Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά προϋποθέτουν τη συντονισμένη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και σίγουρα τη διενέργεια μαζικών υποκλοπών σε τηλέφωνα και Ιντερνετ προκειμένου να συγκεντρωθεί ο όγκος των ζητούμενων πληροφοριών. Ο μηχανισμός είναι απλός. 
http://thalamofilakas.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου